Juniorit

Nurmijärvi Golf tarjoaa ympärivuotista junioritoimintaa

Nurmijärven Golfklubi tunnetaan vahvasta junioritoiminnasta. Järjestämme hauskaa, monipuolista ja ympärivuotista toimintaa kaiken ikäisille junioreille.  Seuran laadukas junioritoiminta ja kasvattajaseurana toimiminen on saanut myös valtakunnallista tunnustusta useaan kertaan. Nurmijärvi Golfin junioritoiminta on kaikille avointa ja se perustuu pitkäjänteiseen toimintaan: junnugolfarin polkuun. Nurmijärvi Golfille on myönnetty Olympiakomitean Tähtiseura-merkki, joka takaa laadukkaan toiminnan. NGK tekee myös junioriyhteistyötä Suur-Helsingin Golfin ja Keimola Golfin kanssa (NKS-yhteistyö).

Golfista läpi elämän kestävä harrastus!

Tavoitteenamme on auttaa junnuja löytämään golfista läpi elämän kestävä harrastus. Jotkut saattavat löytää golfin kautta ammatin itselleen, toisilla se säilyy mukavana ajanvietteenä, monet saavat elinikäisiä ystävyyssuhteita. Jokainen voi löytää oman tavan harrastaa, jolloin nauttii harrastuksestaan eniten #muntapapelata.

 

TALVI 2021/22

Talvitreeneihin voivat ilmoittautua kaikki seuran juniorit! Treeniryhmiä on kahden tasoisia, kilpatason ja harrastetason ryhmiä. Molemmilla tasoilla on useampia treeniryhmiä, joihin junnut on jaettu iän ja taitotason mukaan ja tietysti kaverit huomioiden! Talven treenit järjestetään Vantaankosken Golfhallissa (Helsingin Sanomien painotalo, Martinkyläntie 9, 01770 Vantaa). Talvitreenit toteutetaan yhteistyössä Keimolan ja Suur-Helsingin Golfklubin kanssa.  Lisätietoa antaa Vesa Hiltunen vesa.hiltunen@team-ngk.com p. 040 5131377.

Team NGK 1 ja Team NGK 2 (Kilpataso)

Team NGK 1 ja Team NGK 2 -treeniryhmät on tarkoitettu kilpailuja pelaaville junnuille. Ryhmillä on kaksi lajiharjoitusta viikossa sekä kerran viikossa fysiikkatreeni. Pro Toni Korpihete valmentaa lajitreenejä. Pro Petsku Hagström antaa junnuille puolen tunnin yksäreitä n. kerran kuukaudessa. Viikoittaisesta fysiikkatreenistä vastaa PGA Pro Juha-Pekka Peltomäki. Fysiikkatreeniin kuuluu viikoittaisen treenin lisäksi kaksi kertaa talven aikana tehtävä lihastasapainotesti sekä kotiharjoitteluohjelma. Näistä vastaa fysiikkavalmentaja Jaakko-Antti Peltola (sportlab.fi). Kilpatasolle voi osallistua myös ilman fysiikkatreeniä, jos juniori saa riittävää fysiikkaharjoittelua muissa harrastuksissa tai on iältään vielä nuori.

Treenit marraskuun alusta huhtikuun loppuun.

Harjoitusajat
ma klo 17-18:30 Team NGK 1
ma klo 18:30-20 Team NGK 2
ke klo 17-18:30 Team NGK 2
ke klo 18:30-20 Team NGK 1

la klo 10-14 välisenä aikana 1-1,5h fysiikkatreeni (tarkempi aikataulu ilmoitetaan, kun ilmoittautuneiden määrä selviää)

Harjoitusmaksu
120 eur/kk
100 eur/kk ilman fysiikkavalmennusta
Harjoitusmaksuun sisältyy Vantaankosken Golfhallin koko vuoden rajoittamaton käyttöoikeus.

Ilmoittaudu talven treeneihin tästä!

Team NGK 3 ja Pikku-Tiikerit (Harrastetaso)

Team NGK 3-treeniryhmä on tarkoitettu n. 10-18v junnuille, jotka haluavat treenata kerran viikossa. Pikku-Tiikerit on kaikkein nuorimmille lapsille (n. 5-9v) tarkoitettu treeniryhmä, joka treenaa golfia leikinomaisesti. Treenit ovat lauantaisin klo 9-14 välisenä aikana. Ryhmäjako tehdään yhdessä Keimolan ja SHG:n junnujen kanssa huomioiden ikä, taitotaso ja ennen kaikkea tietysti kaverit! Treenejä vetää Keimolan PGA Pro Ville Karhu apunaan NGK:n Inka Jauhiainen.

Treenit joulukuun alusta huhtikuun loppuun.

Harjoitusajat
la klo 9:00-10:30 tyttöjen treeniryhmä
la klo 10:40-12:10 nuorempien poikien (s. 2009 ja nuoremmat) treeniryhmä
la klo 12:20-13:50 vanhempien poikien (s. 2008 ja vanhemmat) treeniryhmä

Harjoitusmaksu
70 eur/kk sisältäen Vantaankosken Golfhallin rajoittamattoman käyttöoikeuden koko vuodeksi
40 eur/kk ilman Vantaankosken Golfhallin käyttöoikeutta

Ilmoittaudu talven treeneihin tästä!

KESÄN OHJELMAA

Aloita Golf – Lasten golfkoulut kesällä

Golfkoulut on tarkoitettu noin 7-15 v. lapsille, jotka haluavat aloittaa golfin tai ovat jo sitä vähän pelanneet. Golfkoulun aikana opetellaan golfin perusteita lyönneistä, pelaamisesta sekä säännöistä. Myös frisbeegolfia ja futisgolfia pelataan leirin aikana.

Golfkoulu kestää neljää päivää ma-to klo 9.30-14.30. Jokainen päivä sisältää opetusta pienryhmissä, oheisohjelmaa ja pelaamista harjoitusradalla (Par-3) sekä ruokailun. Golfkoulun viimeisenä päivänä on mahdollisuus suorittaa golfin taitokokeita ja jopa lasten green card! Golfkoulut ovat avoimia kaikille – tervetuloa mukaan!

Golfkoulun jälkeen voit jatkaa harjoittelua esim. Pikku-Tiikereissä tai  Team NGK 3-treeniryhmässä. Pikku-Tiikereiden ja Team NGK 3-treeniryhmän ensimmäisen kuukauden harjoitusmaksu sisältyy golfkoulun maksuun. Klubitalolta löytyy myös mahdollisuus etätyöhön.

Aloita Golf- Junioreiden alkeiskurssit

8-15 v junioreille tarkoitettu golfin 2-päiväinen alkeiskurssi, jonka tavoitteena on lajin perusteiden oppiminen. Green cardin suoritus on myös mahdollista. Kurssi pidetään lauantaina ja sunnuntaina klo 10-14, ruokailu n. klo 11.30.

Alkeiskurssin jälkeen voit jatkaa harjoittelua esim. Pikku-Tiikereissä tai  Team NGK 3-treeniryhmässä. Pikku-Tiikereiden ja Team NGK 3:n ensimmäisen kuukauden harjoitusmaksu sisältyy junioreiden alkeiskurssin maksuun.

Klubitalolta löytyy myös mahdollisuus etätyöhön.

Aloita Golf – Avoimet junnutreenit

Avoimet junnutreenit ovat nimensä mukaisesti avoimia kaikille golfista kiinnostuneille junnuille. Avoimissa junnutreeneissä pääset kokeilemaan, vähän treenaamaan ja PELAAMAAN!  Ei osallistumismaksua eikä sitoutumista ryhmään, käyt juuri silloin kun sinulle itselle sopii. Mailatkin saat tarvittaessa lainaan.

Avoimet junnutreenit ovat keskiviikkoisin  klo 18:00-n.19:15. Kokoontuminen treeneihin tapahtuu rangen golfkoulun päädyssä. Treenit alkavat lyhyellä lyönti- ja puttiharjoittelulla, jonka jälkeen siirrytään par 3-radalle pelaamaan muutama väylä. Treenit päättyvät jäätelötarjoiluun golfkoululla! Alle kouluikäiset voivat osallistua vanhempansa valvonnassa. Myös kouluikäiset voivat halutessaan osallistua vanhempansa kanssa.

Hinta: Ilmainen!

Aloita Golf – Koulugolf toiminta

Nurmijärvi Golf järjestää yhteistyössä lähikoulujen kanssa golfkerhotoimintaa 4-6 luokkalaisille oppilaille. Golfkerho toteutetaan keväällä kouluissa ja kesällä golfkentällä. NGK haluaa tarjota oppilaille mahdollisuuden tutustua golfiin ja lisätä sitä kautta lasten liikunnan harrastamismahdollisuuksia. Samalla kannustetaan perheitä liikkumaan siten, että lapset ja nuoret voivat harrastaa golfia yhdessä vanhempiensa kanssa. Laji sopii kaikille ikään tai sukupuoleen katsomatta.

 

Kesän säännölliset harjoitusryhmät

Junioreilla on mahdollisuus harjoitella ympäri vuoden laadukkaissa olosuhteissa. Kesäkaudella (toukokuu-syyskuu) treenit järjestetään Nurmijärvi Golfin Golfkoululla ja talvikaudella (marraskuu-huhtikuu) harjoittelu tapahtuu Vantaankosken Golfhallissa.

Nurmijärven juniorit on jaettu kolmeen tasoryhmään Team NGK 1-3 sekä niiden lisäksi nuorimmille golfareille on oma ryhmänsä Pikku-Tiikerit. Jokainen ryhmä on lisäksi mahdollista jakaa iän ja pelitaidon mukaan pienempiin ryhmiin, jolloin harjoittelu on kaikille mielekästä ja kehittävää.

Nurmijärvi Golf tarjoaa erittäin kilpailukykyisen valmennuksen sekä erinomaiset puitteet systemaattiseen harjoitteluun. NGK:n pelaajapolku tarjoaa askeleet aina golfin aloittamisesta huipulle asti!

Harrasta ja harjoittele leikinomaisesti- Pikku-Tiikerit (n. 5-9v)

Pikku-Tiikerit on kaikkein nuorimmille lapsille tarkoitettu treeniryhmä, joka treenaa golfia leikinomaisesti. Innokkaimmat Pikku-Tiikerit voivat halutessaan osallistua leikkimielisiin Keski-Uudenmaan Junnutourin kisoihin, Future Tourin Easy-sarjoihin tai seuran omiin kisoihin. Kauden ”pääkisana” on elokuussa järjestettävä huippuhauska Tiikeri Trophy!

Pikku-Tiikereiden toiminnasta vastaa PGA Pro Tapsa Saarentola. Treeneissä Tapsan apuna on seuraohjaajia.

Treenit ovat keskiviikkoisin klo 17:30-19:00.

Harjoitusmaksu on 45 eur / kk. Voit tulla kokeilemaan kaksi kertaa ilman sitoutumista tai maksuja. Kesän golfkoulun ja junioreiden alkeiskurssin maksuun sisältyy ensimmäisen kuukauden harjoitusmaksu.

Harjoitusmaksuun sisältyy NGK-pelipaita. Koko kesäkaudeksi sitoutuvat pelaajat saavat Treenaaja.fi-palvelun ja sitä kautta Henri Sataman treenipankin käyttöönsä tukemaan omatoimitreenaamista. Ympärivuotisesti harjoittelevien junioreiden harjoitusmaksuun sisältyy Vantaankosken golfhallin rajoittamaton käyttöoikeus. Juniorit, joilla on pelioikeus Nurmijärvi Golfiin, saavat käydä pelaamassa Keimolassa, Lakistossa ja Luukissa ilman lisämaksua.

Harrasta ja harjoittele – Team NGK 3 (n. 10-18v)

Team NGK 3-treeniryhmä on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat treenata kerran viikossa. Innokkaimmat voivat halutessaan osallistua leikkimielisiin Keski-Uudenmaan Junnutourin kisoihin (KUJT), Future Tourin Easy-sarjoihin tai seuran omiin kisoihin.

Treeniryhmää vetää PGA Pro Tapsa Saarentola. Hänen inspiroiva tapansa valmentaa saa junnut liekkeihin! Treeneissä Tapsan apuna on seuraohjaajia.

Treenit ovat keskiviikkoisin klo 17:30-19:00.

Harjoitusmaksu on 45 eur / kk. Voit tulla kokeilemaan kaksi kertaa ilman sitoutumista tai maksuja. Kesän golfkoulun ja junioreiden alkeiskurssin maksuun sisältyy ensimmäisen kuukauden harjoitusmaksu.

Harjoitusmaksuun sisältyy NGK-pelipaita. Koko kesäkaudeksi sitoutuvat pelaajat saavat Treenaaja.fi-palvelun ja sitä kautta Henri Sataman treenipankin käyttöönsä tukemaan omatoimitreenaamista. Ympärivuotisesti harjoittelevien junioreiden harjoitusmaksuun sisältyy Vantaankosken golfhallin rajoittamaton käyttöoikeus. Juniorit, joilla on pelioikeus Nurmijärvi Golfiin, saavat käydä pelaamassa Keimolassa, Lakistossa ja Luukissa ilman lisämaksua.

Harrasta, harjoittele ja kilpaile – Team NGK 2 (n. 7-15v) ja Team NGK 1 (n. 15-21v.)

Team NGK 1 ja 2 -treeniryhmät treenaavat kaksi kertaa viikossa Nurmijärvellä. Ryhmää valmentaa PGA Pro Toni Korpihete. Pelaajat saavat muutaman viikon välein Petsku Hagströmin yksityisopetusta swingitekniikasta. PGA Pro ja AimPoint -kouluttaja Tapsa Saarentola antaa ryhmälle puttivalmennusta.

Treenit ovat maanantaisin klo 19-20:30 ja tiistaisin 17:30-19:00.

Omatoimitreenaamista tukemaan pelaajat saavat Treenaaja.fi-palvelun ja sitä kautta Henri Sataman treenipankin käyttöönsä.

Harjoitusmaksu on 85 eur / kk.

Harjoitusmaksuun sisältyy NGK-pelipaita. Ympärivuotisesti harjoittelevien junioreiden harjoitusmaksuun sisältyy Vantaankosken golfhallin rajoittamaton käyttöoikeus. Juniorit, joilla on pelioikeus Nurmijärvi Golfiin, saavat käydä pelaamassa Keimolassa, Lakistossa ja Luukissa ilman lisämaksua.

Pyri huipulle – Team NGK Akatemia

Team NGK Akatemia on tarkoitettu huipulle pyrkiville NGK:n junioreille. Team NGK Akatemiaan valitaan pelaajat, joilla on oma palava halu kehittyä huipulle. Tavoitteet on asetettu korkealle ja motivaatio tehdä töitä tulee rakkaudesta lajiin ja syvältä sydämestä.  Akatemian pelaajat ovat ikäluokassaan vähintään Suomen huipulla tai lähellä sitä. Akatemialla on yhdet ekstratreenit viikossa, joissa keskitytään ammattimaisen harjoittelun opetteluun, ei niinkään tekniikkaan. Akatemiaa vetää Nurmijärven oma kivenkova ammattilaispelaajien kolmikko Henri Satama, Miki Kuronen ja Ossi Mikkola.

Ilmoittautuminen Team NGK – treeniryhmiin
Ilmoittautuminen kesän treeniryhmiin avataan jälleen keväällä 2022.
Lisätietoja antaa Juniori- ja valmennustoimikunnnan pj. Vesa Hiltunen vesa.hiltunen@team-ngk.com p. 040 5131377.

Junioreiden kilpailut

Nurmijärvi Golfin juniorit ovat kilpailleet erittäin ahkerasti ja keränneet menestystä sekä Suomen Golfliiton Finnish Junior Tourilla, Future Tourilla, että seurayhteistyönä käynnistetyllä Keski-Uudenmaan JunnuTourilla.

Finnish Junior Tour (FJT) on golfliiton ylin sarjataso junioreille. Tourilla kilpailevat Suomen parhaat alle 21-vuotiaat tytöt ja pojat. FJT toimii hyvänä ponnahduslautana kansainvälisiin kisoihin ja aikuisten Finnish Tourille.

Future Tour on FJT:n alapuolella toimiva alueellinen kilpailukiertue. Se on tarkoitettu 8-21 vuotiaille golfareille. Osakilpailuissa pelataan seitsemässä eri sarjassa:

  • Easy 9 -sarjassa pelataan 9 reikää lyhennetyillä väylillä pistebogey-kisaa. Tarkoitettu kilpailu-uran alkumetreille.
  • Easy 18 on kuten edellinenkin, mutta pelataan 18 reikää
  • Pojat Red -sarja pelataan punaisilta tiiltä scr-kilpailuna
  • Tyttöjen ja poikien Challenge -sarjat pelataan scr-kilpailuina. Tytöt pelaavat punaisilta ja pojat keltaisilta.
  • Elite -sarjoissa tytöt pelaavat sinisiltä ja pojat valkoisilta. Tasoitusraja on tytöilä 20 ja pojilla 12

Future Liiga on Future Tourin kaltainen alueellinen kiertue, mutta osakilpailut ovat parikilpailuja. Future Liiga -kisoissa on kaksi sarjaa, 9 reiän pistebogey-sarja ja 18 reiän scr-sarja.

Keski-Uudenmaan JunnuTour (KUJT) on aloittelevien golfjunioreiden oma kilpailusarja. KUJT:n kisoissa on leppoisa ja iloinen tunnelma. KUJT:n kisoihin kannattaa ehdottomasti lähteä kokeilemaan kilpailemista! Lisätietoja Keski-Uudenmaan JunnuTourista voi lukea sivuilta: www.kujt.fi

Juniorijäsenyys ja pelioikeus Nurmijärvi Golfissa

Nurmijärven Golfklubin jäseneksi voivat liittyä kaikki. Jäsenhakemuksen voi täyttää kätevästi täältä . Jäsenyys ei edellytä osakkuutta tai pelioikeutta Nurmijärvi Golfista. Juniorijäseneksi voivat liittyä kaikki vuonna 2001 ja sen jälkeen syntyneet juniorit. Juniorijäsenyyden hinta on 34 € jr. alle 22 v. (jäsenhinta katsotaan syntymävuoden mukaan)

Mikäli vanhemmat tai isovanhemmat pelaavat Nurmijärvi Golfin pelioikeudella, alle 24-v juniori voi pelata saman pelioikeuden junioripelioikeudella ilman lisämaksua!

Valmentajat

PGA Pro Toni Korpihete
puh. 040 514 4878 toko23@luukku.com
Toni toimii Nurmijärvi Golfin head prona ja Team NGK:n päävalmentajana. Toni vastaa valmennuksesta kokonaisuudessaan. Hän vetää Team NGK 1:n ja Team NGK 2:n treenit. Toni on toiminut golfvalmentajana Nurmijärvellä jo 20 vuotta, ensin Petsku Hagströmin apulaisena ja viimeiset 6 vuotta Nurmijärven head prona.

PGA Pro Tapani Saarentola
puh. 050 356 7103 tapani.saarentola@gmail.com
Tapsa tuo tiimiin todellista puttivalmennusosaamista suoraan huipulta! Tapsa on sertifioitu AimPoint -kouluttaja. AimPoint on maailman huippujen käyttämä griinienlukumetodi. Tapsa vastaa Team NGK 3:n treeneistä. Hänen inspiroiva tapansa valmentaa saa junnut liekkeihin!

PGA Pro Petsku Hagström
puh. 0400 499352 propetsku@gmail.com
Petsku vastaa Team NGK:n pelaajien henkilökohtaisesta swingivalmennuksesta. Petsku toimi Nurmijärvellä aikaisemmin head prona ja nykyään keskittyy yksityisasiakkaisiin ja Team NGK:n junioreiden swingeihin. Petsku on todellinen swingiguru!

PGA Pro Henri Satama
Ammattilaisgolfuraansa jäähdyttelevä, NGK:n oma kasvatti, Henri Satama tekee videotreenipankin junioreiden omatoimitreenejä tukemaan. Henkka seuraa myös yhdessä Petskun kanssa pelaajien swingin kehitystä. Henkka itse suorittaa tällä hetkellä golfopettajakoulutusta.

Inka Jauhiainen
Inka on tuttu näky Nurmijärvellä ensin pelaajana ja viime vuodet seuraohjaajana. Inka on valmentanut nuorimpia golfareita ja toiminut golfkouluissa vetäjänä. Inka toimii apuohjaajana Team NGK:n treeniryhmissä, vetää keskiviikkoisin avoimia junnutreenejä, vastaa golfkoulujen ohjaamisesta sekä toimii harrastejunnugolfin koordinaattorina.

Joni Seppänen
Joni toimii treeneissä apuohjaajana. Joni itse treenaa Team NGK 1:ssä sekä toimii Nurmijärvi Golfin caddiemasterina. Sanavalmis lukiolainen on nuorten pelaajien suosikki!

Juniori- ja valmennustoimikunta

Juniori- ja valmennustoimikunta vastaa junioritoiminnasta Nurmijärvi Golfissa.

Toimikunnan kokoonpano v. 2021
Pj Vesa Hiltunen p. 040 5131377 vesa.hiltunen@kotiportti.fi,
NGK:n palvelupäällikkö Johanna Purhonen puh. 045 7731 3145  johanna.purhonen@nurmijarvi-golf.fi,
PGA Pro Toni Korpihete puh. 040 514 4878 toko23@luukku.com,
Juniorikapteeni Tino Uusi-Heikkilä, Kari Gerkman, Lisa ja Timo Eväsoja, Janna Latva, Tomi Saari, Tero Seitsonen, Annamari Sovijärvi ja Samu Uusi-Heikkilä.